Tuesday, April 13, 2010

nINe 9

i love 9 so......

1) 9 ciri-ciri lelaki idaman (ala2,idaman kalbu gitu,hehe)


  • of coz la pape pn,kne tau respect parents aku kn
  • beriman (ckupla mampu jd imam utk aku kn)
  • sense of humor (mmg kurg gemar ng org yg serius2 ni,hukhukhuk)
  • understanding
  • de lesung pipit
  • sorg yg sgt loving n caring (bahagianya hidup,hehe)
  • badan yg sedap2,hehehe..(wat bntal peluk,hahahah)
  • tak nak hensem o cute sgt.ckup sedap mata memandang,heheh
  • plg penting, lelaki tu kne jd diri dia sendiri

2) 9 ciri-ciri lelaki yg tidak disukai

  • penipu
  • curang belakang (kalo nk curang,curang depan2 la.kurang sakit nya beb,hehe)
  • tak de pendirian
  • ego tak b'tempat
  • suka besar2 kn perkara yg remeh
  • kaki pukul / maki
  • panas baran
  • suka mintak2 duit pompuan (kalo pinjam n bayar balik,kira lain ye,hehehe)
  • tak pernah pikir perasaan org lain

~~sume ciri2 ni dr pengalaman aku s'panjang hidup,huhuhu..bpe byk kali ek aku kapel,hukhuk~~

3) 9 tempat yang t'ingin sangat nk pergi

~~wah,macam byk tempat aku pergi,heheh..tp dis 9 is selected la.kre d most aku nk sgt,hehe~~

  • Mekah
  • Bali
  • Gold Coast, Australia
  • Pulau Sipadan
  • Fraser Hill
  • Disneyland
  • Bandung
  • China
  • Bumi Arab

4) 9 kenangan manis sepanjang hidup

  • Melaka~25/12/2007~
  • dpt skroll diploma thn 2006 dgn CGPA 3.20 (sdey tau xdapat Dekan,huhuhu)
  • once again dgn jayanya dpt skroll degree thn 2008 dgn CGPA 3.50 (mama nangis hepy)
  • dpt kerja dgn jawatan tetap thn 2009 (elok slps beberapa bulan grad tu,hehehe)
  • aku b'jaya beli handphone dgn duit sdiri, blackberry storm 9500 (uish,m'lyg gk la..)
  • once again, aku b'jaya beli kereta utk family aku.everythg 4 them,i do...
  • trip family to Pulau Langkawi..d bez trip i ever had cz 5 family join..perghhh!!!!
  • Genting Highlands,hehehe
  • b'sma2 rakan diploma di UiTM,Lendu..

5) 9 kenangan pahit sepanjang hidup

s'panjang aku hidup,t'lalu byk pahit n dugaan yg aku dapat so tak dapatlah aku senaraikan. tp aku still mampu teruskn hidup ni cz melalui pengalaman pahit ni,aku belajar ttg kehidupan,hehehe..sbb tu de kwn2 rapat aku ckp,aku ni tabah n sabar org nya..yeke??hehehe...

6) 9 pekerjaan idaman

  • engineer (cita2 dr kecik tp tak kesampaian cz sains failed,hahahaha n dpt tentangan gk)
  • arkitek
  • ambassador
  • district officer (DO)
  • forensic ala2 CSI tu,hehehe
  • fashion designer
  • pengacara (tp malu nk b'dpn ng org..cne??heheheh)
  • businesswoman
  • cikgu tadika (i wish 1 ari nti aku kn de tadika sdiri,aminnn)

7) 9 perkataan yg aku selalu sebut

  • emmmmm...(byk sgt pikir.tu yg slalu kne mrh dgn dia,hehehe)
  • i like!!!! (ble aku ckp cmni,mmg aku cnfirm tgh hepy)
  • pulak
  • sukati la / terpulangla (gaya aku redha,hehe)
  • sengal
  • tapi kn...
  • kot (cth: yela kot,tol la kot)
  • yeke??
  • kecoh je

8) 9 perkara yg leh wat aku naik angin

  • ble de org marah / tinggikan suara kt mama, tak kira la s'sape pn
  • benda yg kcik, nk d'besar-besarkan..mmg pantang aku tol
  • bila org col aku atau aku col org tu,dia letak fon dulu dr aku..bikin hangin beb
  • potong barisan (tp kdg2 ms drive pn aku potong gk,hehe..tp aku potong sbb urgent la)
  • buat kerja dgn t'hegeh2 n lembap..aku tak suka!!!
  • org yg simpan kuku panjang..eeeee....
  • usik o pakai barang tnpa kebenaran..
  • bzbody dgn hidup aku yg dah ckup bahagia skrg ni..(wahhh,hehehe)
  • cubaan m'rosakkan harta kesygn aku...u try,u die,uhhhh...(garang ni,hehehe)

9) 9 sifat diri aku

  • sensitif (mama kta aku leh dikategorikan sbg org yg cengeng)
  • peramah
  • kepala hangin (tp skrg da under control ckit cz DIA da jd juara lg hangin dr aku,heheheh)
  • ego (m'warisi perangai papa.sbb tu slalu gado,heheeh)
  • aku kn ckp, pe yg aku rs pd org yg s'patutnya..kalo tak puas hati,aku kn voice out..
  • gila-gila (wawa ckp aku lawak org ny..yeke???hukhukhuk)
  • aku sgt amt suka bc novel (sape2 yg rs nk pinjm novel,gtau je ye,hehehe)
  • malas exercise tp nk kurus..cne??heheheh
  • x suka dgr org gado2 ni sume..plg tepat,i hate violence!!!hikhikhik

No comments: